Events op het eigen bedrijf zijn vrij voor de WKR

Advance Events brengt als fullservice eventpartner totaaloplossingen voor evenementen op het eigen bedrijf. Deze events zijn vrij voor de WKR en laten een verrassende indruk achter. Volgens de werkkostenregeling moet een bedrag dat voor een personeelsevenement wordt gebruikt, worden opgegeven voor de loonheffing. Alleen wanneer het een event op eigen terrein betreft, valt dit buiten de WKR. Dat scheelt dus enorm! Mede daardoor is het organiseren van een evenement op jullie eigen locatie erg interessant.

Mede door de verplichte invoering van de WKR regeling organiseren opdrachtgevers steeds vaker evenementen op het eigen bedrijf. Naast het financiële voordeel is het eigen terrein ook voor de medewerkers een ideale locatie. Geen busreis naar een externe locatie en geen carpool afspraken om op de bestemming te komen, maar gewoon bij jullie 'thuis' op het eigen terrein! Wij staan graag voor je klaar om ook jullie evenement op het bedrijf te organiseren.

Een WKR vrij festival op het bedrijf!

Ook wanneer je een bedrijfsfestival organiseert op het eigen terrein is dit vrij voor de WKR. Advance Events is dé specialist wanneer het gaat om bedrijfsfestivals. Wij hebben diverse festivalconcepten die je hiervoor kunt inzetten, maar wij kunnen natuurlijk ook een festival op maat creëren. Van zomerfestival tot barbecue festival en van kerstfestival tot winterfestival. Of wat dacht je van een open dag festival of jubileumfestival?

Een festival, personeelsfeest, open dag of familiedag

Advance Events kan vrijwel ieder evenement op jullie eigen terrein organiseren. Er zijn al honderden evenementen op de eigen locatie bij ons voorbijgekomen. Gezellige festivals met stretchtenten en foodtrucks, open dagen met divers entertainment en swingende personeelsfeesten waarbij we een bedrijfshal of fabriek ombouwden tot feestruimte. Ook familiedagen, teambuilding activiteiten en tal van andere events kwamen voorbij. Welk evenement op eigen locatie willen jullie organiseren? Wij zijn graag jouw eventpartner en verzorgen het event van A tot Z zodat jijzelf zonder zorgen kunt genieten van de organisatie, het event én de herinnering na afloop.

Meer over de WKR

Als werkgever kan je met de werkkostenregeling (WKR) zelf bepalen wat je onbelast aan de werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Voorbeelden hiervan zijn cadeaubonnen, sportabonnementen, kerstpakketten en dus ook evenementen en uitjes. Er is een vrije ruimte die jaarlijks verschilt. In 2023 is deze als volgt: 3% over € 400.000,- en 1,18% over € 100.000,-. Als het om teambuilding activiteiten gaat voor alle medewerkers, zonder partners, is het event strikt zakelijk en zou het als uitzondering kunnen worden gezien. Behoudens de 'normale' bijtelling voor een maaltijd. Check dit altijd met de inspecteur. Evenementen op het eigen terrein, oftewel de werkplek, zijn sowieso vrij voor de WKR. Let op! Ook hier moet je dus wel een klein gedeelte opgeven als vergoeding voor een maaltijd. Dit is een vaste forfaitaire waarde.

Iedere plek op het eigen bedrijf heeft mogelijkheden

Hebben jullie geen geschikte kantine? Geen probleem! Vrijwel iedere locatie is om te bouwen tot een geschikte feestruimte. Zo hebben we eerder een kantoor omgebouwd tot een openingsfeest voor relaties, een koelcel gebruikt om een festival te creëren, een loods verbouwd tot winter wonderland en een parkeerterrein gebruikt voor een familiedag. Ook partytenten bieden natuurlijk uitkomst wanneer er echt geen ruimte binnen is. Wil je meer informatie of een offerte ontvangen voor een evenement op jullie eigen bedrijf of terrein zoals een open dag, openingsevent, personeelsfeest, open huis, klantendag of jubileumevenement? Neem dan contact met ons op via 010 – 750 4400. Je kunt ook een bericht sturen.