Zomer Festival

Festivals zijn HOT!

In 2016 zijn er in Nederland 801 festivals georganiseerd waar ongeveer 23,3 miljoen bezoekers op af zijn gekomen. Sterker nog: dit aantal blijft groeien! Niet alleen bij de publieksfestivals groeit de interesse, maar ook in het bedrijfsleven neemt de vraag naar festivals flink toe.

Logisch ook, want een festivalsetting kan overal! Iedere loods, kantine of parkeerterrein kan binnen no-time worden omgetoverd tot een festival. Ideaal, omdat de komst van de WKR-regeling ervoor zorgt dat een personeelsfeest op het eigen terrein belastingtechnisch voordeliger is. Naast de ruimte is een festival ook in te zetten voor verschillende doelgroepen. Bij een familiedag in festivalsfeer plaatsen we een kidscorner, gekleurde zitzakken en jars met fruitlimonades en voor een jubileum festival met een zakelijk karakter plaatsen we stijlvol, robuust meubilair en proosten we met champagne.

De vraag naar festivals groeit dus flink. De gezellige, ongedwongen sfeer. De geur van foodtrucks, Livemuziek en verschillend amusement. Bij een festival kan alles en juist daarom is het voor een brede doelgroep interessant. De meest populaire items van een festival zijn: een stretchtent, lampionnen, gekleurde prikverlichting en foodtrucks. Minder populaire, maar wel belangrijke onderdelen zijn: toiletwagens, aggregaten en vergunningen. Vergeet die onderdelen dus niet als je een festival organiseert! Veel festivalplezier!