Bedrijfsfestival

Alles over de WKR

WKR en de invloed op bedrijfsevenementen

De werkkostenregeling houdt in dat je tot 1,2% van het fiscale loon, ook wel de vrije ruimte genoemd, mag besteden aan vergoedingen en verstrekkingen voor de werknemers. Hierbij kan je denken aan personeelsfeesten, kerstpakketten, bedrijfsetentjes en bedrijfsuitjes. Het is wel van belang dat deze vergoedingen en verstrekkingen dan in de administratie opgenomen worden.

De extra kosten die onder de WKR vallen hoeven niet meer per werknemer bijgehouden te worden. het bedrijf mag één berekening maken voor al het personeel. Het voordeel van de WKR is dat je geen loonbelasting betaald over het bedrag binnen deze vrije ruimte. De werkgevers moeten daarentegen 80% belasting betalen over de bedragen die boven deze vrije ruimte uitkomen.

Kortom, niet alle bedrijfsevenementen vallen onder de werkkostenregeling! Het evenement moet wel een aantal voorwaarden voldoen, voordat deze vrijgesteld wordt van de WKR. Een van de voorwaarden is dat het evenement volledig op eigen terrein moet plaatsvinden, dus in het eigen bedrijfspand of op het eigen bedrijfsterrein. Wil je een leuk én een voordelig bedrijfsevenement organiseren? Doe dat dan op het eigen bedrijf!